Odprite vrata novim zgodbam!

21/4/2018

Maši Kavčič in Džoniju Balloniju priznanji za igro

Z velikim veseljem sporočamo, da se s priznanji vračamo tudi z regijskega Linhartovega srečanja. Maša Kavčič je dobila priznanje za žensko vlogo Une v predstavi Kos, Džoni Balloni pa priznanje za moško vlogo Raya, prav tako v predstavi Kos!

19/11/2017

Nagradi na letošnjih čufarjevih dnevih odmevata

O nagradah na Čufarjevih dnevih so poročali tudi na medijskem portalu TVS.

17/11/2017

Predstava Kos najboljša predstava na 30. Čufarjevih dnevih, Maša Kavčič prejela nagrado za najboljšo žensko vlogo

KUD FOFITE Z DVEMA OSVOJENIMA NAGRADAMA ABSOLUTNI ZMAGOVALEC 30. ČUFARJEVIH DNEVOV

- Najboljša predstava - KOS
- Najboljša ženska vloga - Maša Kavčič 

16/11/2017

Tri nominacije za predstavo KOS na Čufarjevih denvih

Strokovna žirija je sporočila nominirance, za plaketo Toneta Čufarja in sicer v naslednjih kategorijah:

Nominiranke za NAJBOLJŠO ŽENSKO VLOGO so:
Maša Kavčič za vlogo Une v predstavi Kos (KUD Fofité, Medvode)
Klavdija Kamenik za vlogo v predstavi Terapija (Koroški deželni teater)
Neža Strenčan za vlogo Sonje v predstavi Vanja (KUD Zarja Trnovlje-Celje)


Nominiranci za NAJBOLJŠO MOŠKO VLOGO so:
Dušan Stojanovič za vlogo v predstavi Terapija (Koroški deželni teater)
Džoni Balloni za vlogo Raya v predstavi Kos (KUD Fofité, Medvode)
Alen Mastnak za vlogo Astrova v predstavi Vanja (KUD Zarja Trnovlje-Celje)


Nominirane predstave za NAJBOLJŠO PREDSTAVO PO IZBORU STROKOVNE ŽIRIJE so:
David Harrower: KOS, režija: Branko Kraljevič (KUD Fofité, Medvode)
Jordan Cvetanović: TERAPIJA, režija: Sergej Dolenc (Koroški deželni teater)
Anton pavlovič Čehov: VANJA, režija: Tomaž Kranjc (KUD Zarja Trnovlje-Celje)

2/2/2017

VALENTINOVO - KAJ BI Z NJIM?

Kako preživeti 14. februar in ostati živ in srečen.

               

Valentinovo, še en uvožen in skomercializiran praznik je pred vrati. Praznik, ki se ga praznuje tako, da se nekaj kupi in v izložbah so srčkaste bomboniere, medvedki s srčki, svečniki v obliki srca, čokoladna srca, plišasta srca...

19/11/2016

Maši Kavčič nagrada za najboljšo igralko

Na 29. Čufarjevih nagrado za najboljšo žensko vlogo prejela Maša Kavčič za vlogo Anette Reille v predstavi KUD Fofité "Bog Masakra". igralka Katarina Srna pa je bila za vlogo v isti predstavi nominirana poleg nje. Maša Kavčič je prejela nagrado za igralko večera tudi na Novačanovih dnevih.

Obrzaložitev:

Maša Kavčič kot Annette Reille je prepričljiva tako v obvladovanem, vendar močno prisotnem zaničevanju ne le do gostiteljev, temveč tudi do malobrižnega moža kot tudi v izbruhu potlačenih frustracij pod tanko plastjo olike in omike. V njeni suvereni ter občuteni interpretaciji se hladna, distancirana in brezhibno urejena poslovna ženska Annette prelevi v ranljivo ter osamljeno žensko srednjih let. 
Prav ti intenzivni prebliski resnične narave lika razkrijejo krhkost odnosov v katerih vztraja iz navade in jih določa družbeni status kot tudi nemoč preseganja utečene vsakdanjosti. Kljub razpadu družbene maske pa Annette Maše Kavčič ne pristane v sentimentalnosti ali celo samopomilovanju - nemoč je zgolj trenutna, nikoli dokončna. Ironična, kruta ter čustveno nabita interpretacija, ki zapelje in pretrese. 

25/10/2016

BOG MASAKRA NA 24. NOVAČANOVIH IN 29. ČUFARJEVIH DNEVIH

Novačanovi dnevi v Celju in Čufarjevi dnevi na Jesenicah sta tekmovalna festivala ljubiteljskih gledališč z eno najdaljših tradicij pri nas.

Strupeno grenka komedija BOG MASAKRA v izvedbi KUD Fofite je bila izbrana v tekmovalna programa obeh srečanj. Fofitejevci bodo 28. oktobra nastopili na odru KUD Zarja iz Trnovelj, 17. novembra pa v gledališču Tone Čufar na Jesenicah.

Predtem si lahko predstavo ogledate v Medvodah, 22. oktobra ob 19.30

28/9/2016

Ob letu osorej znova na slovenskih odrih

Ob otvoritvi nove kulturne kavarne Sotočje in prenovljene avle Kulturnega doma Medvode, v njem delujoče gledališče Fofité začenja npovo sezono s premiero romantične komedije.

Prva premiera KUD Fofité je romantična komedija Ob letu osorej, ki je prvič očarala slovensko občinstvo leta 1987, ko sta ljubezenski duet odigrala Polona Vetrih in Ivo Ban (v Cankarjevem domu), leta 2003 pa sta v vlogah Doris in Georga nastopila Bernarda Oman in Boris Kobal (v Špas teatru). Zdaj se Ob letu osorej ponovno vrača na slovenske odre in sicer v produkciji KUD Fofité. Predstavo režira Milan Golob, ki tokrat prvič režira v Medvodah, sicer pa je zaposlen v Prešernovem gledališču v Kranju in je med drugim v Škofji Loki režiral zadnjo postavitev Škofjeloškega pasijona.

29/8/2016

Tudi letos prihajajo Fofitejevi gostje

Lani smo prvič povabili gledalce, da pridejo večkrat v našo dvorano in si poleg naših predstav ogledajo tudi izbrane predstave drugih slovenkih ljubiteljskih gledališč. Tudi letos bo tako. Vpis abonmaja bo potekal v oktobru, ko si boste obenem že lahko ogledali prvo predstavo - Ob letu osorej.

29/8/2016

Pred nami je šesta sezona

Pozdravljeni,

Fofite stopa v svojo šesto sezono. Če se je komu zazdelo, da smo že utrujeni, se moti. Nismo pa garači, ampak uživači, in to želimo deliti tudi z našimi gledalci.

Please reload

David Harrower: KOS
David Harrower: KOS

30. Čufarjevi dnevi Nagrada za najboljšo predstavo Nagrada za najboljšo žensko vlogo Maši Kavčič Nominacija za najboljšo moško vlogo Džoniju Balloniju Regijsko Linhartovo srečanje 2018 Priznanje za žensko vlogo Maši Kavčič Priznanje za moško vlogo Džoniju Balloniju

press to zoom
Špeganje
Špeganje

Ponovitve: 14.12 in 23.12 ob 19.30

press to zoom
Bog masakra
Bog masakra

29. Čufarjevi dnevi Nagrada za najboljšo žensk vlogo Maši Kavčič Nominacija za najboljšo vlogo Katarini Srna

press to zoom
David Harrower: KOS
David Harrower: KOS

30. Čufarjevi dnevi Nagrada za najboljšo predstavo Nagrada za najboljšo žensko vlogo Maši Kavčič Nominacija za najboljšo moško vlogo Džoniju Balloniju Regijsko Linhartovo srečanje 2018 Priznanje za žensko vlogo Maši Kavčič Priznanje za moško vlogo Džoniju Balloniju

press to zoom
1/4