top of page

VALENTINOVO - KAJ BI Z NJIM?

Kako preživeti 14. februar in ostati živ in srečen.

Valentinovo, še en uvožen in skomercializiran praznik je pred vrati. Praznik, ki se ga praznuje tako, da se nekaj kupi in v izložbah so srčkaste bomboniere, medvedki s srčki, svečniki v obliki srca, čokoladna srca, plišasta srca...

Roko na srce, kateri praznik pa še ni skomercializiran? Priključitev Primorske matični domovini? V hipu ko si bodo Primorci na ta dan začeli podarjati kranjske klobase, se bo proces začel, tako kot se je na vseh drugih, pri katerih se kaj podarja. Ampak božič, novo leto, osmi marec, dan mrtvih so z nami že tako dolgo, Valentinovo pa se je na police prismukalo skupaj z nočjo čarovnic na hitro in marsikomu se še vedno zdi vsiljivo.

No, štirinajsti februar vsekakor pride in na voljo imamo več možnosti, lahko da se nas ta dan sploh ne tiče. Marsikdo nima razloga, da tega dne praznuje dan zaljubljencev. Nimamo vedno te sreče, da smo srečno zaljubljeni.

Biti zaljubljen je lepo, pomeni biti živ in v živem odnosu z nekom in preko njega s celim svetom. Zaljubljeni smo odprti, pripravljeni sprejeti drugega človeka, z vsemi njegovimi posebnostmi, navadami. Če ste sveže zaljubljeni, potem je to vsekakor dan za vas. (potem ja tako vsak dan dan za vas.) Spadate med tiste srečneže, ki se jim zdi svet najlepši. Tako deluje na nas ljubezen.

Če odmislimo vso tržno nasladnost, je Valentinovo v bistvu praznovanje tega čudeža, da lahko z drugim človekom delimo najsvetlejši prostor svoje duše. Zato pustimo vnemar razglabljanja o komercializaciji praznikov in če lahko, praznujmo Valentinovo!

Prav nič narobe ni, če boste podarili cvet, če le ni vaš par alergičen na cvetni prah, ali čokolado, če vama ne grozi sladkorna. Nič ni narobe, če pošljete vizitko. Vsekakor naredite nekaj romantičnega!.

Potrebujete brezplačen nasvet? Kdo ga pa ne? Romantičnost ni v stvareh in barvah, nima vedno oblike srca in čokoladnega okusa ali diamantnega bleska, romantično je dejanje, ki ga naredimo iz zaljubljenosti in ta pride na plano. Včasih smo pri tem nespretni in se tudi zalomi. Neprijetno, a se da speljat. Vsekakor pa pustite, da vaša ljubezen gori naprej in vas vodi k novim traparijam. Če drugega ne, vam bo po njih ostal nasmeh za vso večnost, to je pa tudi nekaj, kajne.

Še en nasvet morda, ki pa vas bo lahko nekaj stal ;). Podelita si lepo zgodbo, tako o ljubezni. Poglejta skupaj film, pojdita v kino ali gledališče. Pojdita na koncert. Na predstavo. Ena od njih bo čisto blizu in vas bo skupaj z vrtnico stala manj kot dober zrezek.

OB LETU OSOREJ je res romantična zgodba, z grenkim in sladkim, o dveh, ki ju zaljubljenost drži 25 let. Predstava, po kateri vama bo na večer Valentinovega prijetno pri srcu, kot je prav, da bi bilo vsem ljudem.

Kaj pa tisti, ki smo sami in tisti, ki nismo prepričani in tisti, ki si želimo te bližine z nekom? V nekem trenutku v življenju smo to vsi, nekateri kratko, drugi dolgo. Naj tudi tistim, ki jim bo 14. februar tak trenutek, Valentinovo prinese nekaj veselja. Vsi vemo, kako je, ne pride z denarjem, niti z videzom, niti s položajem, pride z milostjo tistim, ki jo iščejo. Ampak mogoče boste iskali z lažjim srcem in več upanja, če si pogledate kakšno romantično zgodbo, čimbolj zaresno. Preberite si knjigo, vpršajte koga za naslov kakega filma, pojdite v gledališče, magari sami, brez skrbi ne boste edini (vsaj dva igralca bosta tudi na odru ;). Da vam olajšajo odločitev, vam pol vstopnice podarijo.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page